workshop vloggen

Vloggen: een paar jaar geleden had nog niemand er van gehoord. Maar inmiddels is vloggen razend populair. Jonge YouTubers verdienen er hun geld mee, nieuwszenders gebruiken het om snel hun nieuws te kunnen duiden en bedrijven zetten het in als marketingtool. Veel van de huidige vlogs zijn goed doordachte verhalen die op een bijna filmische manier in beeld worden gebracht. Wil je leren hoe je jouw bedrijf in de spotlight van een professionele vlog zet? Kies dan voor onze workshop professioneel vloggen. Tijdens deze cursus leer je alles over de ins en outs van vloggen.

De workshop

Hoe maak je een inhoudelijke vlog? Wat zijn teksten die vlot lopen en hoe presenteer ik deze op een natuurlijke manier? Hoe haal ik technisch het beste resultaat uit de camera van mijn mobiele telefoon? En waar moet ik voor een goede montage rekening mee houden? Allemaal vragen die tijdens de workshop Vloggen beantwoord worden. De deelnemers worden begeleid door een ervaren regisseur en worden geholpen bij het kiezen van een onderwerp voor hun vlog. Kiezen ze voor het maken van een elevator pitch, een verslag van de dag of een volledig ander onderwerp? Alles mag en kan tijdens deze workshop! Je kunt de workshop Vloggen boeken als teambuildingsworkshop of als cursus van een dag.

locatie

Voor de workshop Vloggen is niet veel nodig, deze kan zodoende op elke gewenste locatie gevolgd worden. Denk je erover om vloggen in jullie bedrijf in te zetten? Dan vormt jullie eigen bedrijfspand wellicht de perfecte inspiratie. Maar vloggen kan ook op een vergaderlocatie, in een restaurant, buiten op straat of in een park of op een andere locatie. Zoek je nog een geschikte locatie voor jullie teamuitje? Let op: TVworkshop verzorgt enkel de workshop, we hebben geen locaties in eigen beheer.

kosten & duur

De workshop Vloggen kost € 39,50 (excl. btw) per persoon en duurt 2,5 uur. Dit is een basiscursus die dient als eerste kennismaking met het professionele vloggen. Wil je een langer, korter of diepgaander programma? Laat het dan gerust weten. De workshop kan naar jullie wensen worden aangepast.

 

contact


Meer weten? Neem gerust contact op!

Maak je eigen vlog!

Vloggen: een paar jaar geleden had nog niemand er van gehoord. Maar inmiddels is vloggen razend populair. Jonge YouTubers verdienen er hun geld mee, nieuwszenders gebruiken het om snel hun nieuws te kunnen duiden en bedrijven zetten het in als marketingtool. De tijd dat een vlog nog een schokkerig filmpje was van een tiener die met een telefoon haar make-upverzameling filmde, is dan ook voorgoed voorbij. Veel van de huidige vlogs zijn goed doordachte verhalen die op een mooie, bijna filmische manier in beeld worden gebracht.
Hoe maak je een inhoudelijke vlog? Wat zijn teksten die vlot lopen en hoe presenteer ik deze op een natuurlijke manier? Hoe haal ik technisch het beste resultaat uit de camera van mijn mobiele telefoon? En waar moet ik voor een goede montage rekening mee houden? Allemaal vragen die tijdens de workshop Vloggen beantwoord worden.

De deelnemers worden begeleid door een ervaren regisseur en worden geholpen bij het kiezen van een onderwerp voor hun vlog. Kiezen ze voor het maken van een elevator pitch, een verslag van de dag of een volledig ander onderwerp? Alles mag en kan tijdens deze workshop!

Workshop Vloggen, lengte 2,5 uur:

  • Introductie: In een korte introductie vertellen we meer over het fenomeen vloggen. Wat maakt een vlog een goede vlog en waar moet je allemaal op letten?
  • Groepjes: We werken in groepjes van 2 of 3 personen. Dit omdat het leuker is om met elkaar te werken en het stukje teambuilding natuurlijk ook belangrijk is. Dit betekent ook dat je elkaar kunt filmen.
  • Aan de slag: Ieder groepje gaat aan de slag met het maken van een shotlist. We houden zo’n 5 tot 8 opnames aan, om te voorkomen dat het te lang en ingewikkeld wordt. Wanneer de shotlist klaar is, kunnen we op pad!
  • Inleveren: het laatste half uur van de workshop gebruiken we voor het aanleveren van de opgenomen shots. De opnames die via telefoons zijn gemaakt, worden per mail aan ons verzonden. Indien een compactcamera is gebruikt, zetten we de beelden over op de computer. De deelnemers vullen vervolgens op een checklist in wat de volgorde van de shots is, wat de titel van de vlog is en welke muziek ze willen gebruiken. Het is dan aan ons om er in de montage een grappige en spetterende vlog van te maken.